Mössebergsgården

”Ännu ett inlägg från Mössebergsgården” kanske ni tänker – och faktum är att ni har rätt. Fikapatrullen har recenserat Mössebergsgården tidigare, både deras traditionsenliga glassprovsmakning på sommaren  och deras afternoon tea-buffé. Den här gången har det blivit dags att recensera det ordinarie fikat på Mössebergsgården och till hjälp har vi med oss Fikabloggens allra hårdaste kritiker: Fikapatrullen Junior! 
Det tog en stund för de yngsta (och även för de vuxna) att välja vilka bakverk som såg allra mest lockande ut bakom disken. Mössebergsgården erbjuder ett stort utbud av kakor i olika former medan utbudet av till exempel pajer och bullar är desto mindre. Till att börja med väljer Fikapatrullen Junior att testa Mössebergsgårdens wienerbröd. Ett av barnen förkunnar att fyllningen i wienerbrödet ”smakar honung” och att det ”smakar bättre på andra ställen” men med tanke på att wienerbrödet slinker ner utan problem kan wienerbrödet inte ha smakat allt för illa. Vidare smakar Fikapatrullen Junior också på mazarinerna som de ger ett högt betyg. Fikapatrullen Junior testar även en syltkaka som är baserad på mördeg och dekorerad med pärlsocker på kanterna. Sylten verkar vara det som går hem bäst hos 6-åringen och med det i åtanke består syltkakan av lite väl lite sylt. Det mest spännande bakverket som Fikapatrullen Junior vågar sig på är en chokladdoppad päronbiskvi som är dekorerad med färgglatt socker. Fikapatrullen Junior väljer att beskriva biskvin som ”en chokladboll” och verkar nöjd med bakverkets smak: trots att den utifrån vuxna ögon inte verkar ha så många gemensamma nämnare med en traditionell chokladboll. 
 
Den vuxna delen av Fikapatrullen väljer att smaka på en klassisk potatiskaka. Utöver smörkrämen är den även garnerad med mandelmassa och Fikapatrullen upplever tyvärr att kakan blir lite för söt. Bakverket skulle behöva brytas av med något annat smakelement. Fikapatrullen hugger även in på en biskvi med smak av mocka. Biskvin har ett tunt skal av vit choklad och är även vackert dekorerad med guldstänk. Biskvin har en god kaffesmak och det är ett kreativt val av smaksättning på en biskvi, men däremot skulle kaffesmaken kunna vara ännu mer framträdande. Slutligen testar Fikapatrullen en mazarin med en syrlig hallonfyllning. Mazarinen är god och har en trevlig twist med hallonfyllningen, däremot önskar Fikapatrullen att även denna mazarin hade haft en glasyr på toppen: den söta glasyren hade brutit av bra mot den syrliga hallonfyllningen. 
Miljön, kundbemötandet och kaffet på Mössebergsgården har vi redan lyft fram i tidigare recensioner (läs här) men den här gången kan vi passa på att konstatera att Mössebergsgården är ett barnvänligt café med stora ytor och även plats för lek och spring utanför. Efter att ha fikat klart lämnade vi caféet på sockerstinta ben och mätta magar både hos Fikapatrullen och Fikapatrullen Junior. Det må väl ändå vara ett bra omdöme?
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

1 Comment

  1. […] oss Falköpingsbor är det ingen nyhet att Mössebergsgården (som vi recenserade 2018) har genomgått en förändring i år, för er andra… Ja, för er är det nog en nyhet. […]

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *