Äppelbullar är något vi inte gärna tackar nej till, det är klassiskt och gott enligt vårt tycke. Idag hugger vi in på ett äppelknyte från Mössebergsbagarn i Falköping. Bullen innhåller äppelfyllning och är dekorerad med mandelflarn och florsockerglasyr.
Bullen är saftig, fyllningen är god och vi uppskattar mandelflarnen och glasyren på toppen. Däremot är bullen inte så originell och vi skulle önska något som gjorde att den stack ut ytterligare. Det är en god bulle, men ingen jättegod bulle om ni förstår vad vi menar. Den duger på stranden (eller ja, uppe vid Pankasjön om vi ska slänga in en Falköpings-referens) men när man granskar bullen in i minsta detalj märker man att det skulle behövas något ytterligare för att bullen ska lyfta ännu ett steg smakmässigt.
Betyg:
juli 2, 2020
Åhhh, men vad god den ser ut 💙
juli 4, 2020
Den var smarrig 🙂