Hur härligt är det inte att fikautflykta till en av Sveriges äldsta städer? Fkapatrullen har i alla fall ingenting emot att ta sig en tur till Skara. Den här gången har vi besökt Blombacka Hembageri för att recensera en vaniljbulle.
Fikapatrullen är förtjusta i många bullvarianter, men den klassiska vaniljfyllda vetebullen går alltid hem. Bakmässigt är vaniljbullen en av de svåraste bullarna att lyckas med (i jämförelse med till exempel kanelbullar och kardemummabullar) vilket till stor del beror på vaniljkrämen. Att lyckas med en perfekt vaniljkräm är svårt. Om det vore Hela Sverige Bakar-juryn som drev den här bloggen skulle de benämna vaniljkrämen i Blombackas vaniljbulle som ”lite sträv” och vi väljer att göra detsamma. Vi tycker dessutom att både vaniljsåsen och vetebullen är lite tam i smakerna.
Hur som helst innehöll bullen en lagom mängd vaniljsås, den hade en bra storlek och vi uppskattade sockret på toppen av bullen. Bullens deg var också luftig och härlig! En klar trea med goda förbättringsmöjligheter!
Betyg: