Veckans bulle kommer från det anrika caféet Brogyllen i Göteborg och går under det spännande namnet Stockholmsknut. Fikapatrullen har tidigare recenserat caféet – och faktiskt ätit en Stockholmsknut tidigare – men nu har det äntligen blivit dags att recensera den fullkomligt ljuvliga Stockholmsknuten! Anledningen till bullens namn är oklar, men vi kan i alla fall konstatera att bullen innehåller kardemumma och mandelmassa. Även om vi till största del bedömer bullarna efter smakupplevelsen måste vi passa på att lyfta att vi tycker att Stockholmsknuten är en riktigt läcker bulle att fästa blicken på.
Bullens smak är fantastisk. Bullen är nästintill knäckig på utsidan och på insidan möts vi av en distinkt kardemummasmak och en lagom mängd mandelmassan. Mandelmassan tar inte över och gör därför inte att bullen blir för söt, utan Stockholmsknuten balanserar fint sin sötma. Bullen har dessutom en underton av smör som vi älskar. Bullens deg är dessutom luftig och inte för kompakt. En av de tveklöst godaste bullarna vi någonsin har avnjutit – missa inte att testa den om ni har vägarna förbi Brogyllen. Stockholmsknuten är dessutom en första bullen som har fått fem kanelbullar i betyg av oss!
Betyg: