I Vetlanda finns flera anrika caféer. Fikapatrullen har tidigare recenserat Konditori Stjärnan (läs recensionen här) och nu är det dags för ett fikabesök på Konditori Cecil. Det är ett klassiskt café som öppnade år 1926. På Cecils webbsida kan man läsa att caféet är familjeägt med ”traditioner” och ”kvalitetstänkande” som ledord för verksamheten. På webbsidan framhåller Cecil att det är viktigt med bra råvaror som ”riktig” choklad, ”riktig” mandel och smör i bakverken.
Om du vill fika på Konditori Cecil ska du bege dig till Delfingatan (härligt gatunamn!) i centrala Vetlanda. Cafélokalen är rymlig och har plats för många fikagäster. Inredningen är inte särskilt spännande, men den är stilren med genomgående svarta färger och den är ljus och fräsch.
Cecil har ett stort utbud av traditionella bröd och bakverk, men det finns även en del nymodigheter i sortimentet. Hela sortimentet finns presenterat på webbsidan och den servicen uppskattas av Fikapatrullen. Eftersom det är påsktider väljer Fikapatrullen att smaka på en mazarin som är dekorerad med gul glasyr och en liten marsipankyckling. Den smakar dock som en vanlig mazarin med god mandelsmak. För att fortsätta på påsktemat avsmakar vi också en kardemummabulle med påskgul vaniljkräm i mitten. Kardemumman och vaniljkrämen gifter sig bra med varandra och bullen smakar som en hembakad vilket är ett fint betyg.
Slutligen vill Fikapatrullen lyfta fram den serviceinriktade personalen. Det är sällan vi stöter på en sådan glad och hjälpsam personal som på Cecil. Klassiska bakverk, gott kaffe och trevlig personal är våra sammanfattande ord om fikabesöket på Konditori Cecil.
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande::
Miljö:
Slutgiltigt omdöme: