Är du sugen på en semla i höstrusket? Då är det läge att bege sig till Sandens Konditori på Klostergatan i Jönköping. Här har man tjuvstartat med semlor redan i slutet på oktober. Fikapatrullen vill självklart bege sig till den mysiga stadsdelen Torpa för att avsmaka det traditionella bakverket.
Sandens Konditori är ett av Jönköpings äldsta caféer och det är ett klassiskt kvartersfik som bakar allt fikabröd på plats. Caféets gamla neonskyltar, som pryder utsidan, är värda ett extra omnämnande. De är verkligen fina och de passar bra ihop med inredningen i retrostil. Vi besöker caféet under höstlovsveckan och lokalen är full av lediga barn med föräldrar, mor- och farföräldrar.
Enligt Sandens facebooksida har man fått utmärkelse för ”Årets semla 2013” så Fikapatrullen känner sig förväntansfulla inför avsmakningen. Semlebullen är något torr, men mandelfyllningen är generös och god med tydliga mandelbitar. Precis som man vill ha i en god semla! Vi förstår också att semlorna har en strykande åtgång på Sandens. Under vårt besök köper flera kunder med sig semlor eller väljer att avnjuta dem på plats.
Fikapatrullen återvända gärna till mysiga Sandens Konditori och rekommenderar ett besök om ni gillar en gammaldags fikamiljö och klassiska bakverk.
Betyg:
Fika:
Kundbemötande:
Miljö:
Betyg: