Det är bara en vägbro som skiljer betonggråa Gräshagen från mysiga Tokarp Södergård, där Chokladverkstan ligger beläget. Givetvis är detta ett populärt inslag för storstadsmänniskor som längtar ut till naturen men ändå inte vill åka flera mil för att komma dit. Förutom chokladtillverkningen som äger rum på Chokladverkstan har de även under fredagarna haft öppet för fika – någonting som kommer att reduceras under våren – och tanken på chokladigt fika fick oss att bege oss dit denna dag före dopparedagen.
Utbudet på Chokladverkstan gör oss inte besvikna, utan tvärtom drabbas vi av någon form av beslutsångest kring allt det dekorativa fikautbudet som finns där. Valet faller på en chokladmousse dekorerad med kaffetryffel och en kaka med vit chokladmousse garnerad med passionsfrukt, och det visar sig vara ett smarrigt val. Det märks att ingenting är lämnat åt slumpen, exempelvis är allting bakat med ekologiska råvaror, och bakverken är balanserade i sin smak. Dagen till ära är de dessutom dekorerade med varsin pralin, och de gjorde oss inte besvikna – och framför allt känns det mer värt att betala för fikat när vi vet att det är hembakat och innehåller bra ingredienser. Fikat kändes oerhört lyxigt.
Förrutom ett relativt ordinärt – men välsmakande – kaffeutbud erbjuder de också ekologisk läsk av det danska märket Naturfrisk. Dessa drycker serveras i vackra retroinspirerade flaskor och den coca cola-drickande av oss i testpatrullen utropar glatt att ”den smakar bättre än vanlig coca-cola”. Med andra ord får läsken ett bra betyg och vi känner oss sugna att återvända till caféet för att ge de andra läsksorterna en chans.
Chokladverkstan är en trevlig caféupptäckt, och vi uppskattade att det fanns möjlighet att sitta och titta in i chokladtillverkningen genom de fönster som fanns inne i caféet. Miljön var även trevlig och mysig, och hallå: vem behöver egentligen julmat efter att ha avnjutit gott chokladfika? God jul på er!
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme: